enerqinytt

enerqinytt

enerqinytt

Här samlar jag sådant jag snappar upp, vill tipsa om och förmedla till dig.
Ute till höger hittar du olika kategorier samt en översikt över de senaste inläggen.

Rätten till din egen hälsa!

uppsnappatPosted by ellinor 2008-06-05 09:41:12

EU tänker inte förbjuda kosttillskott.
Bara göra det meningslöst att använda.
Vad tänker du göra åt det?

Du får dricka så mycket alkohol du vill. Du får röka så mycket tobak du vill. Du får stoppa i dig hur mycket onyttig mat som helst – även godis med azofärgämnen.

Allt detta är helt okej enligt EU.

Men att ta kosttillskott som innehåller mer selen än vad som finns i två paranötter – det anses farligt och måste förbjudas! Trots att selen är livsviktigt för oss människor och trots att de svenska jordarna tillhör de selenfattigaste i världen!

Och det är bara ett exempel... Läs mer här:
http://www.kanariefaglarna.com/node/333

I januari 2009 tänker EU-kommissionen publicera ett förslag om maxnivåer för ALLA vitaminer och mineraler i kosttillskott. Vi vill behålla rätten att få hålla oss friska!

Jag vill uppmana dig till att agera!

Gå in på hemsidan och skriv på: www.vitaminfreedom.org

Jag vill fortsätta ha rätten till min egen hälsa!


Blog Image  • Comments(0)//nytt.acupunctura.se/#post22

Den nykokta generationen

uppsnappatPosted by ellinor 2006-11-19 19:33:01

Blog Image

Den nykokta generationen

Följande är hämtat från Kreaprenörs Nyhetsbölletin 30/6:

Vi hör ofta uttryck som generation "bc", den gamla, utdöende generationen "before computerisation" eller "ccc", den nya, alerta generationen som är "committed, commercial and connected". Men snart kanske det är dags att tala om den nya, utdöende generation "c", den nykokta "cell phone" generationen.

Bilden visar ett högst allvarligt menat experiment, där man har provat att koka ägg med hjälp av två mobiltelefoner. Ägget placerades i porslinskoppen och sedan lät man de båda telefonerna ringa till varanda. Samtalet blev väl inte så intelligent, men hur brukar det låta när den nya "ccc"-generationen snackar: Öh, bah, öh, bah, öh, bah.

Efter 25 minuter började skalet bli varmt, efter 40 minuter var det riktigt varmt och efter 60 minuter var ägget hårdkokt. Experimentet visade att "faran över"-signalerna från telefontllverkare och myndigheter förmodligen inte är helt välgrundade.

Tillåter du dina barn att ringa hur mycket de vill? Grattis, då hör de snart till den "nykokta" generationen "koko". Låter du dem sedan äta i enlighet med Livsmedelsverkets rekommendationer också, så blir de både feta och knasiga.

  • Comments(0)//nytt.acupunctura.se/#post13

sanna till malmö

uppsnappatPosted by ellinor 2006-11-19 15:30:49

På onsdag 22 nov har (min guru & ständiga inspirationskälla) Sanna Ehdin en föreläsning på Europaporten i Malmö. Tid: 18.30-21.00. Självklart ska jag dit! :o)

För info och biljetter kontakta Wimab:

tel 012-35 57 57

Vi ses kanske!

/ellinor

  • Comments(0)//nytt.acupunctura.se/#post5

du har makten över ditt liv

uppsnappatPosted by ellinor 2006-11-19 14:23:09

Allt det vi känner, tänker och gör påverkar vår hälsa. Hälsan är inget statiskt eller stillastående. Du kan må på ett sätt när du vaknar och på ett helt annat sätt när du somnar. Följaktligen kan hälsan hela tiden påverkas, var du än befinner dig i livet. Det är aldrig för sent. Men det kräver en viljeansträngning - ingen annan kan göra det åt dig.

/Sanna Ehdin www.ehdin.com

  • Comments(0)//nytt.acupunctura.se/#post2

ekolåda

uppsnappatPosted by ellinor 2006-11-19 14:01:14

Jag har börjat prenumerera på en ekolåda, dvs en låda med ekologiskt odlade frukter & grönsaker. Med lådan kommer ett nyhetsbrev med lite tips på recept bl.a. Det finns olika storlekar på lådor, och inte bara frukt & grönt... ostar, kött, pasta... allt du kan tänka dig... Titta in på mossagarden.se för att hitta ett utlämningsstäle nära dig, härliga recept och inspiration.

Själv ska jag koka jordärtskockssoppa i helgen - mums! :o)

Vill du handla ekologiskt på egen hand? "Morot & annat" ligger på hörnan Drottningtorget/Norra Vallgatan (Drottningtorget 2) - underbar & välsorterad butik.

Öppettider: mån-fre 12-19, lör 10-14.

Ha en härlig helg!

/ellinor

  • Comments(0)//nytt.acupunctura.se/#post1