enerqinytt

enerqinytt

enerqinytt

Här samlar jag sådant jag snappar upp, vill tipsa om och förmedla till dig.
Ute till höger hittar du olika kategorier samt en översikt över de senaste inläggen.

Den nykokta generationen

uppsnappatPosted by ellinor 2006-11-19 19:33:01

Blog Image

Den nykokta generationen

Följande är hämtat från Kreaprenörs Nyhetsbölletin 30/6:

Vi hör ofta uttryck som generation "bc", den gamla, utdöende generationen "before computerisation" eller "ccc", den nya, alerta generationen som är "committed, commercial and connected". Men snart kanske det är dags att tala om den nya, utdöende generation "c", den nykokta "cell phone" generationen.

Bilden visar ett högst allvarligt menat experiment, där man har provat att koka ägg med hjälp av två mobiltelefoner. Ägget placerades i porslinskoppen och sedan lät man de båda telefonerna ringa till varanda. Samtalet blev väl inte så intelligent, men hur brukar det låta när den nya "ccc"-generationen snackar: Öh, bah, öh, bah, öh, bah.

Efter 25 minuter började skalet bli varmt, efter 40 minuter var det riktigt varmt och efter 60 minuter var ägget hårdkokt. Experimentet visade att "faran över"-signalerna från telefontllverkare och myndigheter förmodligen inte är helt välgrundade.

Tillåter du dina barn att ringa hur mycket de vill? Grattis, då hör de snart till den "nykokta" generationen "koko". Låter du dem sedan äta i enlighet med Livsmedelsverkets rekommendationer också, så blir de både feta och knasiga.

  • Comments(0)//nytt.acupunctura.se/#post13