enerqinytt

enerqinytt

enerqinytt

Här samlar jag sådant jag snappar upp, vill tipsa om och förmedla till dig.
Ute till höger hittar du olika kategorier samt en översikt över de senaste inläggen.

Har du hört om BOT?

visste du att...Posted by ellinor 2014-01-10 18:13:38

Det här med BOT, har du hört talas om det? Om du följer mig på Facebook bör du ha sett en del om det där. Hur har du det, har du råd att ta hand om dig ordentligt INNAN du skadar dig eller blir sjuk? En del har ju friskvårdspeng att använda fritt på sitt jobb, men 1000-2000 kr räcker inte så långt, speciellt om du använt dem till ett gymkort. Då finns i regel inga pengar kvar.

Och om du t ex har skadat knät eller känner att du är på väg ”in i väggen”, vad gör du då? Speciellt när du kanske inte ens kan få bokat en tid på din vårdcentral. Akuten kan man ju inte gå till förrän man inte kan gå eller har totalt kollapsat. Och får du en tid på din vårdcentral, vad gör de? De har ju tyvärr så liten tid till att möta och lyssna på patienten. De KANSKE tar i dig, KANSKE tittar dig i ögonen, ställer några frågor och skickar hem dig med antingen ingenting, ett recept på någon medicin eller KANSKE remiss till sjukgymnast eller kurator. Har du fått en remiss, så tar det i regel lååång tid innan du blir kallad. Mycket kan hända under tiden. Om det är ett skadat knä, så har du antagligen belastat snett, fått ont någon annanstans, kanske ett ryggskott så du inte ens kan ta dig ur sängen. Då måste du sjukskriva dig. Om du känner att du var på väg in i väggen, så kanske du hinner krascha in i den rejält och ligger hemma i din säng och kan inte ens ta dig utanför dörren. Detta innebär att det kostar pengar för DIG, du får mindre pengar i sjukersättning. Din arbetsgivare får extra kostnader och måste kanske ta in en vikarie. Du kanske måste åka in akut och kostar då sjukvården och samhället pengar. Är detta ett ovanligt scenario? Nej, inte alls, utan alldeles för vanligt!

Med BOT-avdrag är tanken att det ska fungera som RUT och ROT, att du kan dra av hälften av summan för behandlingar, kostrådgivning, terapi, träning. Alltså, du skulle kunna få behandlingar för 100.000 kr, men betalar hälften, alltså 50.000 kr. Med knät som blivit ett ryggskott skulle du kanske behöva 2-3 st behandlingar á 500-600 kr. 3 gånger 600 är 1800 kr. Men du får dra av hälften och betalar endast 900 kr. Du mår bra och använder gymkortet eller går till en personlig tränare någon gång och får bra rehabiliteringsövningar. Du behöver inte vara sjukskriven! Du förlorar inte inkomst, din arbetsgivare förlorar inte oh du belastar inte sjukvården. Därmed kan sjukvården fokusera på det de är bäst på – trauman, akuta fall och kirurgiska ingrepp. Du som var på väg in i väggen kan få varierade behandlingar så som avslappnande massage, stärkande akupunktur eller zonterapi, bra kost- & näringsrådgivning, samtalsterapi… Tar du tag i det INNAN du kollapsat, så behöver du inte hamna i det ”svarta hålet”, inte bli sjukskriven, du får kontroll över livet igen och precis som med knät blir det inga kostnader pga sjukskrivning osv. Eftersom jag specialiserat mig bl.a. på att behandla stress, så möter och behandlar jag varje vecka personer som är precis där på kanten till det ”svarta hålet”. Det varierar så klart hur många behandlingar som behövs. Det kan handla om allt från 2(!) till 15 stycken. Det beror lite på var du är. Men oavsett, så är det en vinst för alla parter att inte hamna i sjukskrivning och ännu värre kanske andra följdsjukdomar så som hjärtinfarkter osv. Och tänk då om du kan få dra av hälften av dina behandlingskostnader! Det är DET vi vill med BOT-avdraget! Det skulle vara en sån oerhörd vinst för ALLA – för dig, mig, företagen, sjukvården, samhället, hela Sverige!

Vi ser att det finns ett stort intresse när vår ”BOT-grupp” träffar politiker, partierna osv. Så målet är att det ska bli en valfråga i år, att det ska bli verklighet. När det gått igenom tillsätts en expertgrupp som går igenom vad som ska ingå och inte, det är seriöst och viktigt. Sen, snart, kan vi ha råd att må precis så bra som vi är värda!

Visst är det bra!?!?! Hjälp oss att prata om detta, läs mer och skriv på här www.botavdraget.se, och få alla du känner att skriva på. Jag vill att alla ska veta vad BOT är! För ett gladare och friskare Sverige! För att vi är värda det! Eller hur!?

Mer info:
På sidan BOT-avdrag - städa och renovera kroppen till halva priset på Facebook kan du läsa en massa bra om BOT.
Media här börjat uppmärksamma mer och mer, både TV, radio och tidningar.

Ta hand om dig & ha en ljuvlig helg, nu kommer ju vintern (säger de)!
Kram!
/ellinor på enerqikliniken
www.acupunctura.se

  • Comments(0)//nytt.acupunctura.se/#post25